Hirdetmények

Nagymaros, házi gyermekorvosi körzet betegellátási rendje, bejelentkezési lehetőségei 2020.11.01-től.

 

BETEGELLÁTÁS

Rendelési idő:

Betegrendelési idő:

            Hétfő: 8:00-11:00

Kedd: 8:00-11:00

Szerda: 14:00-17:00

Csütörtök: 8:00-11:00

             Péntek: 8:00-11:00

Prevenciós rendelés:

            Hétfő: 12:00-15:00

            Szerda: 13:00-14:00

             Csütörtök: 11:00-12:00

Rendelkezésre állási idő (sürgős, életveszélyt jelentő esetek)

munkanapokon 8-16 óra között

Betegellátás helye: Kizárólag a rendelőben (Nagymaros Fő tér 10-12. Gyermekorvosi rendelő)

Elérhetőség:

 1. Erodium rendszer, a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében javasoljuk az Erodium kártya kiváltását (elsősorban ezt a bejelentkezési módot részesítsék előnyben, kártya a rendelőben igényelhető).

 2. Email cím: gyereknagymaros@outlook.hu

 3. Telefon: 06-27-354402 (rendelési időben, csak betegség fennállása esetén)

 4. Telefon 06-20-5995649 (rendelkezésre állási időben (munkanapokon 8-16 óra között) kizárólag sürgős, életveszélyt jelentő esetben)

 

Ha enyhék a tünetek (pl. láz nélküli nátha, enyhe köhögés, 1-2 híg széklet stb.) és a páciens általános állapota jó, láztalan akkor a betegvizsgálatra későbbi időpontban is sor kerülhet. A tünetek spontán javulása esetén pedig nem biztos, hogy szükséges eljönni a rendelőbe. Minden egyes megjelenés magában hordozza a megfertőződés (nemcsak a koronavírusos megbetegedés) kockázatát, bármennyire is elővigyázatosak vagyunk. Ilyenkor közösségbe járó gyermek esetén kérjük jelezzék felénk a hiányzás első napját emailben.

Súlyosabb tünetek meglétekor kérjük, hogy elsősorban az Erodium rendszerben, vagy esetleg telefonon történő bejelentkezéssel kérjenek időpontot betegvizsgálatra. Az Erodium rendszeren keresztül történő bejelentkezéskor egy kérdőív kitöltése szükséges. Ha a páciens koronavírus fertőzésre utaló tüneteket mutat, akkor előzetes bejelentkezést nem tesz lehetővé a rendszer. Nagyon fontos, hogy a pandémia idején elkerüljük a váróban a betegek találkozását.

Amennyiben koronavírus fertőzésre utaló tüneteket észlelnek a gyermeknél (hirtelen kezdetű magas láz, köhögés, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, az ízérzés zavara vagy hiánya), vagy igazolt koronavírusos beteggel történt szoros kontaktust követően jelentkeznek a panaszok, akkor mindenképpen telefonos megbeszélésre van szükség. Ezután döntjük el, hogy milyen intézkedésekre (pl. koronavírus kimutatásához mintavétel megrendelése, járványügyi megfigyelés elrendelése) van szükség, indokolt-e a betegvizsgálat és hogy ez utóbbira hol és mikor kerüljön sor.

 

A jelenleg érvényben lévő aktuális eljárásrend az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban

Közösségbe járó gyermek betegsége esetén az igazolás kiadás rendje:

Amennyiben betegség tünetei jelentkeznek és a gyermek nem látogatja a közösséget kérjük ezt egy munkanapon belül jelentsék nekünk (elsősorban email-en esetleg telefonon (rendelési időben) keresztül). Nagyon fontos megtenni ezt, mert visszamenőlegesen (2 munkanapon túl) nem áll módunkban az óvodai, vagy iskolai igazolást kiállítani. Iskolás gyermeknek az erre a célra szolgáló füzetbe adunk igazolást, kérjük ezt hozzák magukkal.

Betegséggel össze nem függő (családi programok, utazások, stb.) közösségből való hiányzások esetén orvosi igazolást nem állítunk ki.

 

Ügyelet:
Hétköznap 18-08 óráig, illetve hétvégén (szombat reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között) sürgős esetekben a készenléti ügyeletes a 27/354-180-as telefonszámon érhető el.

Sürgősségi gyermek ellátás (munkaszüneti napokon, 08-16 óra között): Gyermekszakrendelő (Jávorszky Kórház, Vác, Argenti Döme tér 1-3.), tel.: 06 27 620620 / 1466 Előtte a kórház sürgősségi betegfelvételénél (SBO) be kell jelentkezni.

Valóban indokolt, sürgős esetekben, du. 16 és reggel 08 óra között a kórház gyermekosztályán lehet jelentkezni (7. emelet). A gyermekosztályos ügyeletessel telefonon is lehet konzultálni, tel.: 06 27 620620 / 1276

 

EGYÉB ÜGYINTÉZÉS

Olyan esetekben, amikor nincs szükség orvos-beteg találkozásra, hanem elegendő az asszisztens segítsége, vagy a szülő csak tanácsot, véleményt kér az orvostól kérjük ne keressenek telefonon. Ezekben az esetekben elsősorban az Erodium rendszeren, másodsorban az email-en (gyereknagymaros@outlook.hu) keresztüli kommunikációt kérjük Önöktől.

Ilyen kérések pl. az alábbiak lehetnek:

 • állandóan szedett gyógyszerek felírása
 • tápszer, babaápolási készítmények felírása
 • táppénzes papír kiadása (a táppénz megkezdésének napján telefonos jelzést kérünk)
 • leletek eredményének elkérése
 • elvégzett vizsgálatok dokumentációinak átadása
 • utazási utalvány kitöltése
 • közgyógyellátási igazolvány ügyintézés
 • szakorvosi javaslatok bemutatása
 • krónikus betegségek, vagy tünetek kezelésének megbeszélése

Az Erodium rendszeren, email-en keresztül elküldött igényeiket igyekszünk mihamarabb feldolgozni. Amennyiben nem akut megbetegedés miatt beszélni szeretnének az orvossal, telefonos visszahívást is tudnak kérni ezen a rendszeren keresztül, így nem a betegrendelési időben kell konzultálnunk, hanem akkor az erre szánt időben csak az adott problémával tudunk foglalkozni. Továbbra is javasoljuk a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében az Erodium kártya kiváltását.

A rendelő telefonon történő felkeresését csak sürgős, halasztást nem tűrő esetekre kérjük fenntartani (elsősorban akut megbetegedés, de ide tartozik a táppénz megkezdésének jelzése is).

A fentiek betartására azért van szükség, hogy a betegrendelés időszakában minél zavartalanabbul tudjuk végezni a munkánkat, csak azzal a pácienssel foglalkozva, aki éppen betegvizsgálatra megjelent. Továbbá a telefonon elhangzott információk nem tartoznak arra a betegre, aki éppen a rendelőben tartózkodik. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz is, hogy az előjegyzett időpontokat biztosítani tudjuk.

 

EGÉSZSÉGES TANÁCSADÁS

Egészséges tanácsadásra, védőoltás beadására való jelentkezéshez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

1. Sz védőnői körzet

 

 

Kőházy Andrea, tel.:06302896090,  e-mail:szobvedono@gmail.com

 

 

 

2. Sz. védőnői körzet

 

Hunya Zsoltné, tel.: 27-354703, 06-30-6027851

 

 

Tanácsadás időpontok:

 • Hétfő: 13:00-15:00 (2. Sz. körzet)

 • Csütörtök 8:00-10:00 (1.Sz. körzet)

Dr. Hajnal Katalin gyermekorvos és Erdősiné Tóth Mária asszisztens.

 

 

 

Hirdetmények az Erodium Rendszerben

Dr. Hajnal Katalin - 2021-06-29

KÉRJÜK KEDVES BETEGEINKET, HOGY VIZSGÁLAT ELŐTT TOVÁBBRA IS FOGLALJANAK, VAGY KÉRJENEK IDŐPONTOT MEGSZOKOTT ELÉRHETŐSÉGEINK EGYIKÉN. A sürgős, életveszélyt jelentő állapotok esetén soron kívüli ellátás történik

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2021.06.18-án küldött új rendelkezése az alábbiakat tartalmazza:

A járványügyi készültség 2021. december 18-ig történő meghosszabbításával, valamint az NNK által kiadott rendelkezéssel egyidejűleg a háziorvosi praxisok ellátásrendjének kialakítása során az alábbi szempontok figyelembevételét javasoljuk.

1. A váróhelyiségekben biztosítani kell, hogy a páciensek között legalább 1 méter távolság megtartható legyen. A váróhelyiségben ne legyenek újságok, magazinok, gyermekjátékok stb. Jó gyakorlatnak számít az alkohol tartalmú kézfertőtlenítőszer-adagoló kihelyezése a váróhelyiségbe (ennek beszerzéséről és feltöltéséről az egészségügyi szolgáltatónak kell gondoskodnia), hogy a páciensek és kísérőik érkezéskor és távozáskor kezet fertőtleníthessenek.
A váróhelyiségben és az orvosi rendelőben a betegnek és kísérőjének MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ.

2. Indokolt, hogy a légúti panaszokkal rendelkező és/vagy lázas beteg személyes megjelenés helyett először telefonon vegye fel a kapcsolatot a betegellátóval. A telefonos konzultáció során az anamnesztikus adatok és a jelen tünetek alapján tisztázandó, hogy felmerül-e COVID-19 fertőzés gyanúja.

3. Javasolt a rendelési időben - a sürgősségi esetek kivételével - ELŐJEGYZÉSI REND SZERINT fogadni a betegeket annak érdekében, hogy tervezett betegellátás keretén belül a praxisok szűrési, gondozási tevékenysége és a jogszabályok által előírt infekciókontroll valósuljon meg. A betegelőjegyzési rend tartásának szükségességét a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló miniszteri rendelet is szabályozza. Időpont nélkül is lehetővé kell tenni az orvos-beteg találkozást amennyiben annak elmaradása a beteg állapotának romlásához vezethet. Az előjegyzési rend kialakításának módszertana a praxisok saját hatáskörén belül kezelendő, azzal a kitétellel, hogy az előjegyzési rendről a betegeket megfelelő módon tájékoztatni szükséges.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-06-11

Tisztelt Szülők!

Lehetőség van továbbra is a 12 év feletti gyermekek Covid megbetegedés elleni oltásához való regisztrációra, melyet megtehetnek a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Az oltás Pfizer oltóanyaggal oltópontokon történik, melyhez időpontfoglalás szükséges az eeszt.gov.hu weboldalon keresztül.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-07-09

Kedves Szülők!

Ahhoz, hogy gyermekük egészségügyi dokumentációihoz Önök is hozzá tudjanak férni érdemes az EESZT felületét felkeresni és a meghatalmazások és törvényes képviselet rögzítésének lehetőségével élni. Amennyiben ezt a funkciót aktiválják gyermeküknek a Covid oltásról, vagy megbetegedésről szóló uniós igazolást is le tudják tölteni akár otthonról is, valamint minden újonnan keletkező egészségügyi dokumentációt.
Ehhez az EESZT információs portált kell felkeresniük, melyhez csatolom a linket:
https://e-egeszsegugy.gov.hu/meghatalmazasok-az-eeszt-ben?fbclid=IwAR2th-ilyFPP7K4NL_nm-vzjKzMmQAhSyGDv2ASxwK182669ww7dHF7memU

Dr. Hajnal Katalin - 2021-01-23

Védőnők elérhetősége:

1-es számú védőnői körzet:

Kőházy Andrea, telefon:30/289-6090

A 2-es számú védőnői körzet:

Németh Katalin ( Hunya Zsoltné), telefon:30/602-7851

Korábbi hirdetmények

Dr. Hajnal Katalin - 2021-08-31

Tisztelt Szülők és Páciensek!
2021.09.03-án pénteken szabadság miatt helyettesítés lesz.
Az asszisztens 8-11 óra között elérhető lesz a 27/354402 telefonszámon.
Amennyiben betegvizsgálat szükséges nála kérhetnek időpontot dr Horváth Dávid helyettes gyermekorvos rendelésére, amelynek időpontjai az alábbiak:
Verőce: 14:00-16:00 (telefon: 27/350018)
Szokolya: 16:30-17:30 telefon: (27/375152)

Megértésüket köszönöm

Dr. Hajnal Katalin - 2021-08-22

Kedves Szülők!

Augusztus 24-én és 27-én helyettesítés lesz, rendel dr Domán Csilla gyermekgyógyász.
Kedden , augusztus 24-én betegrendelés 8-10 óráig lesz, az asszisztens 8-11 óra között elérhető.
Pénteken, augusztus 27-én betegrendelés 9-11 óráig, az asszisztens 8-11 óra között elérhető.
Megértésüket köszönöm.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-07-13

Kedves Szülők!

2021.08.02. – 08.19. között hivatalos szabadságomat töltöm.

Az alábbiakban tájékoztatásul közlöm  a helyettesítés rendjét, melyet az ÁNTSZ jóváhagyott:


Helyettesítő orvos: dr Horváth Dávid

Hétfő: 8:00-10:00 Szokolyán, 14:00-16:00 Verőcén,

Kedd: 18:00-19:30 Nagymaroson

Szerda: 14:00-16:10 Verőcén, 16:30-17:30 Szokolyán

Csütörtök: 13:00-14:30 Nagymaroson

Péntek: 12:00-13:30 Nagymaroson

Az egészséges tanácsadást is Horváth doktor úr végzi, ez egyénileg egyeztetett időpontban itt Nagymaroson történik.


A sürgős, halaszthatatlan esetek kivételével a betegvizsgálatokra ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉS szükséges az alábbi telefonszámokon:

08.02. - 08.06 és 08.16. - 08.19. között
Erdősiné Tóth Mária asszisztensnő Nagymaroson elérhető lesz a korábbi megszokott rendelési időben és végzi a vizsgálatokra vonatkozó előjegyzést a 27/354-402 telefonszámon, vagy a gyereknagymaros@outlook.hu email címen keresztül. Az Erodiumon keresztül időpontot foglalni nem tudnak, de receptigénylést, vagy egyéb kérést lesz lehetőségük küldeni.

08.09-08.13. között a vizsgálatokra előjegyzés az alábbi telefonszámok egyikén:

Szokolya: 27/375152
Verőce: 27/350018
mobil: 06-70-3817816

Dr. Hajnal Katalin - 2021-07-04

Tisztelt Szülők!

Ezen a héten szerdán, azaz 2021.07.07-én a rendelési idő az alábbiak szerint módosul:
13-14 óra között betegvizsgálat
14-17 óra között asszisztensi feladatok ellátása
Ezen időszak alatt a sürgős, halaszthatatlan eseteket Verőcén kollégám, dr Horváth Dávid látja el, előzetes bejelentkezést követően (27/354402).

Dr. Hajnal Katalin - 2021-06-28

Kedves Szülők!

Július 1-én csütörtökön a Semmelweis nap miatt nem lesz tanácsadás és betegrendelés sem.
Az ügyelet indokolt esetben (sürgős, életveszélyes állapotok) a 27/354180 telefonszámon elérhető lesz.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-06-22

Kedves Szülők!

2021.június 25-én pénteken az alábbiak szerint változik a betegrendelés:
8-11 óra között Erdősiné Tóth Mária asszisztens fogadja kéréseiket (táppénz, időpontfoglalás, igazolás, receptek) Nagymaroson telefonon, személyesen és email-ben, az orvosi vizsgálatot nem igénylő problémák és kérések ellátása ekkor történik.

Amennyiben orvosi vizsgálatra van szükség, akkor helyettesem dr Horváth Dávid látja el a pácienseket.
Verőcén (Losonci u 2.) 14:00-16:10 óra között
Szokolyán (Hunyadi u.2.) 16:30-17:30 óra között
A vizsgálat előtt előzetes telefonos egyeztetés szükséges az alábbi telefonszámokon:
Szokolya: 27/375152
Verőce: 27/350018
mobil: 06-70-3817816

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-22

Kedves Szülők!

Az előttünk álló ünnepi időszakban a munkanapokon változatlan lesz a gyermekorvosi rendelés. A munkaszüneti napokon az ügyeleti ellátás hívható, vagy kereshető fel. Ennek részleteit az általános tájékoztatónkban leírtakban találják.
Áldott, békés Karácsonyt és egy egészségesebb, sikerekben-örömökben gazdag Új Évet kívánunk minden családnak!

Hajnal Katalin gyermekorvos és Erdősiné Tóth Mária asszisztens

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-11

Kedves Szülők!
2020.12.12-én, szombaton nem lesz rendelés. Sürgős esetben az ügyelet száma hívható: 27/354-180.
Megértésüket köszönjük.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-02-27

Kedves Betegeink, kedves Szülők!

Amennyiben gyermeküknek bármilyen légúti tünete (nátha-orrfolyás, torokfájás, köhögés, nehézlégzés) és vagy láza/hőemelkedése, szaglás-ízérzék vesztése/zavara van, a folyamatosan súlyosbodó és romló járványhelyzetre való tekintettel nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a betegrendelést kizárólag csak előzetes telefonos megbeszélést követően keressék fel! Így tudjuk leginkább elkerülni, hogy koronavírussal fertőzött beteg a rendelés vagy a vizsgálatra várakozás alatt másokat megfertőzzön. Ilyen betegek esetében csak és kizárólag előzetes megbeszélés alapján tudjuk elvégezni az orvosi vizsgálatot, amennyiben az elkerülhetetlen.
A korlátozások ideje alatt a szokásos rendelési időben elérhetőek vagyunk, a rendelési idő nem módosul.
Az egészséges tanácsadás és a védőoltások beadása folytatólagos marad.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-10

A 3 év feletti gyermekek számára beadható influenza elleni védőoltásból még van a rendelőnkben. Az oltás iránti igényüket kérjük minél előbb jelezzék email-ben (gyereknagymaros@outlook.hu). A jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos, hogy csökkentsük az influenza vírus által okozott megbetegedés esélyét. A családban levő 3 év alatti gyermekeket magunk és a testvérek beoltásával védhetjük meg, hiszen a számukra beadható oltás csak igen korlátozottan hozzáférhető.

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-05

Szeretnénk arra ösztönözni betegeinket, hogy az online kapcsolattartást és bejelentkezési felületeket részesítsék előnyben. Ezt azzal a kedvezménnyel segítjük elő, hogy 2020. november és december hónap folyamán igényelt és ebben a két hónapban átvett Erodium kártyák ingyenesek. Igényeiket kérjük lehetőség szerint emailben jelezzék (gyereknagymaros@outlook.hu). Ezzel szeretnénk ebben a járványveszélyes időszakban hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen az időpontfoglalás, megelőzzük a betegek torlódását a váróteremben, illetve több olyan szolgáltatást is mindenki számára elérhetővé tegyünk, amely nem igényli a személyes kontaktust (online receptkérés, online tanácsadás).
2021. január hónaptól az Erodium kártyákat már csak 1000 Ft + ÁFA díj ellenében áll módunkban elkészíteni.

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-04

NAGYMAROS 1-ES SZÁMÚ VÉDŐNŐI KÖRZETÉBEN A JÁRVÁNY ALATTI ELLÁTÁS

Kedves Szülők, Kismamák!


Tekintettel a koronavírus-járvány második hullámának felfutó, aktív szakaszára, a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre a területi védőnők vonatkozásában az Országos Tisztifőorvos Asszony az alábbi intézkedések végrehajtását rendelte el:

• törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására, a távkonzultáció előtérbe helyezésére
• a gondozás menetéről telefonon szükséges egyeztetni a gondozottal/törvényes képviselővel. A preventív tevékenység jelentős része elektronikus úton is elvégezhető.
• a távkonzultáció lehetőségét szükséges felajánlani.
• a távkonzultáció módja: telefonon:06302896090
e-mailen:szobvedono@gmail.com
időpontja:hétköznap:8-16 óráig
• a személyes találkozást feltétlenül igénylő esetekben az ellátás lehetőség szerint a védőnői tanácsadóban történjen és csak nagyon indokolt esetben végezzen a területi védőnő veszélyhelyzetben védőnői családlátogatást
• Védőnői tanácsadáson való részvétel előjegyzés alapján, egyeztetett időpontban történjen. A védőnői tanácsadáson csak tünetmentes, egészséges személy vehet részt.
Időpontja :Kedden 8 és 12 óra közt. Helye: Művelődési Ház
• gondozott személy/szülő, valamint a 6 éves és annál idősebb gyermek is viseljen maszkot
• 1-1,5 méter távolság tartására törekedni kell, kivéve azokat a helyzeteket, amikor egy-egy vizsgálat (pl. vérnyomásmérés, testsúlymérés, egészségügyi dokumentum átadása) ettől közelebbi személyes távolságot igényel
• a védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy fő gondozott, illetve szükség esetén egy fő hozzátartozója legyen jelen
• érkezéskor és távozáskor a kézfertőtlenítést el kell végezni

2020.12.01.

Megértésüket köszönöm: Kőházy Andrea
területi védőnő

Dr. Hajnal Katalin - 2020-10-30

BETEGELLÁTÁS

Gyermekorvos: dr Hajnal Katalin csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
Asszisztens: Erdősiné Tóth Mária

Rendelési idő:
Hétfő: 8:00-11:00 betegrendelés és 13:00-15:00 egészséges tanácsadás
Kedd: 8:00-11:00 betegrendelés
Szerda: 14:00-17:00 betegrendelés
Csütörtök: 8:00-11:00 betegrendelés és 11:00-12:00 egészséges tanácsadás
Péntek: 8:00-11:00 betegrendelés

Rendelkezésre állási idő (sürgős, életveszélyt jelentő esetek)
munkanapokon 8-16 óra között

Betegellátás helye: Kizárólag a rendelőben (Nagymaros Fő tér 10-12. Gyermekorvosi rendelő)

Elérhetőség:
1. Erodium rendszer, a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében javasoljuk az Erodium kártya kiváltását (elsősorban ezt a bejelentkezési módot részesítsék előnyben, kártya a rendelőben igényelhető).
2. Email cím: gyereknagymaros@outlook.hu
3. Telefon: 06-27-354402 (rendelési időben, csak betegség fennállása esetén)
4. Telefon 06-20-5995649 (rendelkezésre állási időben (munkanapokon 8-16 óra között) kizárólag sürgős, életveszélyt jelentő esetben)

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-19

2020.11.20-tól kezdődően az egészségház felújítása miatt a gyermekorvosi rendelő a Csillag utca 4. szám alá költözött az I. emeletre. A betegellátást és az egészséges tanácsadást is itt végezzük.
A VIZSGÁLATOKHOZ ELŐZETES IDŐPONT FOGLALÁS KÖTELEZŐ.
Ezt megtehetik telefonon (27/354-402), vagy az Erodiumon keresztül. Erodium kártya a rendelőben igényelhető 1000 Ft+ ÁFA térítési díj ellenében. Kérjük használják email-es elérhetőségünket is. Az általános tájékoztatónkban részletes információk találhatóak a betegbejelentkezéssel kapcsolatban is.